Persoon achter de verhalen

Mijn foto
Wat je krijgt is wat je leest.

zondag 14 december 2014

Luna & Luca's levensreis

Luna is een jonge vrouw van achter in de 30, zij maakt diverse dingen in haar leven mee.
Ze is hoofdzakelijk zoekende naar een leven vol geluk, helaas heeft ze het geluk nog niet gevonden.
Hoewel zij een heel leuk lief huisje heeft, die zij naar haar eigen smaak heeft ingericht. Ze heeft een partner Luca waar ze dol op is en toch gaat de relatie niet altijd van een leien dakje.
 Soms heeft Luna het gevoel dat ze niet altijd begrepen wordt, niet gehoord wordt. Dat komt omdat Luca meer met zichzelf in de knoop zit, Luna niet mee op wilt zadelen en zelf alles wilt oplossen.
Terwijl Luna daarin tegen het liefst alles bespreekbaar wilt maken en alles samen oplossen. Daar is een relatie toch ook voor om gezamenlijk de bergen te beklimmen en diepe dalen te trotseren.
"Je kunt niet alles alleen oplossen, dat moet je samen doen." denkt Luna. Ze wordt door haar gevoel belemmerd om er over te praten. Ook op de arbeidsmarkt wil het niet vlotten. Luna solliciteert zich de klaplazerus, maar de ene afwijzing volgt de andere afwijzing op. Het liefst wil Luna iets voor d'r zelf, lekker eigen baas zijn.
 Gewoon dingen doen die zij leuk vindt en niet gedelegeerd worden door een baas. Luca daar in tegen heeft wel een baan, een baan waarbij hij zijn hobby in uit kan voeren.
Maar dat is ook zo krom geregeld, hij zit namelijk in een proefperiode waarbij hij min of meer gratis werkt. Alle instantie's lopen aan hem te trekken waardoor Luna haar ideale baan/droom moet uitstellen en daar baalt zij enorm van.
Want haar hoofd loopt over met ideeën die zij nog niet kan uitvoeren. In het huishouden van Luna & Luca loopt niet zoals zij voor ogen hadden. Ze proberen de hoofden koel te houden en hun idealen vast te klampen in hoop op betere tijden.
Tot die tijd proberen zij het beste er van te maken ondanks de problemen die op hun pad komen. Er moet toch een oplossing zijn? Maar waar vindt je die?
Luca heeft Luna belooft om mee te denken en meer over zijn gevoelens en ergernissen te praten. Als je gewoon open kaart blijft spelen, hoe hoopvoller de toekomst is. Luna & Luca hebben vaker voor hete vuren gestaan.
Daar kwamen zij geregeld goed uit, dus waarom zou het nu niet lukken. Het leven bestaat nu eenmaal uit ups & downs, het zou prettig zijn als het leven eens op een constante niveau bleef staan.
Je begint met vallen en opstaan en je eindigt met vallen en opstaan, zo ook in het leven van Luna & Luca. Een leven zonder obstakels dat wil iedereen,toch? Momenteel is het leven en overleven bij Luna & Luca.
Natuurlijk krijgen zij een beetje hulp hier en daar, maar deze fase van het leven loop je niet graag mee te koop. Ook Luna & Luca willen het liever verzwijgen en voor Luca is het gevoel van falen.
Hij heeft een belofte gedaan om goed voor Luna te zorgen, maar dat kan Luca op het moment niet. Luna & Luca worstelen samen door deze fase heen met hun idealen in hun achterhoofd. Ooit komt er een tijd dat zij iedereen gaan uitlachen die hen gedwarsboomd hebben en laten zij zien dat zij wel hun dromen waar kunnen maken. Tot die tijd zullen Luna & Luca laten zien dat zij het leven echt waard zijn en genoeg zullen beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten