Persoon achter de verhalen

Mijn foto
Wat je krijgt is wat je leest.

maandag 15 december 2014

Luna & Luca's gedachtegang over de regering

De premier schreef "De zuiderburen staken tegen hun regering.Gelukkig zijn Landgenoten tevreden over het Kabinet."  Maar Luna & Luca denken daar totaal anders over, zij vergelijken de regering met Prins Jan zonder Land uit het gelijknamige Robin Hood verhaal.
Burgers werken zich een slag in de rondte en worden geplukt van alle kanten. Veel burgers worden massaal ontslagen door o.a. reorganisatie's, faillissementen en contract beëindigingen. Dit is ook het noodlot van Luna & Luca.
Ondertussen wordt alles alleen maar duurder en verdwijnt de gelden o.a. naar het buitenland. De regering wil haar oogkleppen niet af doen en oordopjes niet er uit halen.
Nee, de regering steekt liever haar hoofd in het zand en wil niks zien en/of horen.
"Hoezo gaat met de economie de goede kant op?" vraagt Luca zich bedenkelijk. "Het gaat helemaal niet goed." zegt Luna. "De mensen willen en kunnen niks uitgeven. Ze houden hun hand op de knip of ze zijn zo ver kaal geplukt dat ze niks uit kunnen geven." Ondertussen doet de regering alsof haar neus bloed.
"Het wordt nu echt tijd dat de regering achter haar burgers gaat staan." zegt Luca. "Momenteel laat regering haar burgers finaal barsten."
Als een burger niet volgens het boekje handelt dan wordt hij flink gestraft, maar als de regering niet volgens het boekje handelt dan krijgt zij een dikke vette pluim in d'r reet.
"Fouten maken is menselijk, maar toegeven is een ander verhaal." zegt Luna. "Door de grove fouten van de regering is de burger ter allertijden de dupe." "Dat geldt ook voor de overige overheidsinstantie's, zij doen niks fout. Het ligt altijd aan de burger die met gebakken peren zit." zegt Luca. "We kunnen ons wel kwaad maken, maar dat helpt ons niks." zegt Luna. Zo'n discussie als deze win je nooit, het wordt altijd tegen gesproken in je eigen nadeel. "Wij zijn gewoon weg de slaven van de regering." zegt Luca. "We moeten gewoon doen wat de regering zegt."
En daar heeft Luca wel een punt, we zijn ook de slaven en als er iets niet bevalt dan gaat de zweep er over. Eigenlijk is dat onmenselijk. Maar ja, wat doe je er aan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten