Persoon achter de verhalen

Mijn foto
Wat je krijgt is wat je leest.

zaterdag 17 januari 2015

Onstuimig weekje

Sinds de laatste gebeurtenissen van Luna & Luca zijn buiten hen om andere dingen gaande.
Terwijl zij bezig waren om zichzelf weer op de rit te krijgen en een nieuwe sport hebben ontdekt, waren buiten de landsgrenzen totaal andere mensen in paniek.
Er is een groep mensen die denken de hele wereld op andere gedachten te krijgen door aanslagen en moorden te plegen, waardoor de overheden in aller hoogste paraatheid staan.
Deze groep mensen denken dat zij wegens hun geloofsovertuiging barbaarse manier andere mensen over te halen om bij hen aan te sluiten.
Als andere mensen daar anders er over denken dan moeten zij bekopen met de dood, maar dit heeft totaal niks met geloofsovertuiging te maken.
Ondertussen komen deze dreigementen steeds dichterbij om vrije manier van denken, zeggen, schrijven, zingen en tekenen komt dan in gedrang.
Iedereen is gewend om vrij uit zijn of haar mening te uiten, daar denken desbetreffende groep mensen totaal anders over.
Ondanks dat Luna & Luca met zichzelf bezig zijn, zijn zij niet eens met de gedachtegang van deze groep mensen.
Zij hebben zoiets van "Laat iedereen in zijn waarde. Iedereen mag denken, zeggen en geloven in wat zij wil. Zolang zij anderen niet verplichten om in hun manier van denken, zeggen en geloven mee te gaan."
Onlangs waren Luna & Luca in oude liedjes aan het neuzen en zij kwamen liedjes tegen die 20 รก 30 jaar geleden al werden gezongen, zoals "Sunday, bloody sunday" van de groep U2 en "Iedereen is van de wereld" van The Scene die in deze tijd weer actueel zijn.
75 jaar geleden vochten ieders grootouders voor een vrije wereld in eigen land, dit duurde 5 jaar en een groot aantal slachtoffers voordat zij grip in eigen handen kregen.
Dat zal in deze tijd weer aan barrels worden gegooid door een groep mensen die zich wil radicaliseren en de baas over andermans leven wil hebben.
Dat kan niet en dat mag niet. Laat iedereen in zijn eigen waarde, dwing niemand iets op.
Mensen hebben van hun eigen al problemen genoeg, alle eindjes aan elkaar proberen te knopen, baan verlies e.d. is al ernstig genoeg. Dan kun je zo'n groep achterlijken niet erbij gebruiken.
Ondanks alles proberen Luna & Luca zichzelf terug te vinden en zich te richten op wat in de nabije toekomst komen gaat.
Gelukkig krijgen zij onvoorwaardelijke liefde van hun huisdiertjes. Zij veroordelen niemand, zij hebben geen vreemde manier van denken, zij zijn altijd vrolijk.
Daar kunnen sommige mensen een voorbeeld aan nemen. Wat dat betreft kunnen mensen beesten zijn. Luna & Luca hebben meer vertrouwen in dieren dan in mensen.
Leven in een oorlogvrije wereld zal nooit gebeuren en dat is ook nooit geweest, wat overigens wel jammer is. Wat in deze tijd gaande is draait om macht en extreme vorm van religie, waardoor veel onschuldige slachtoffers vallen.

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten